Animatsiooni Gurmee menukaimaid retsepte . . .

23/01/2017

Kuna gurmeel jäi õhku uudishimu retseptide vastu, panime animatsiooni õhtu põhitegijad mustvalgelt paberile.

PS! Maitsestus on tunnetuse küsimus! LASKE KÖÖGIS INSPIRATSIOON VALLA :) 

Porgandi rullkookPorgandi rullkook

Vahusta munad roosa soolaga. Lisa riisijahu ning sega ühtlaselt sisse. Lisa riivitud porgand ning sega ühtlaseks. Määri ahjuplaat oliivi õliga ning laota saadud mass pannile. Küpseta 180 kraadi juures 10-15 minutit. Koguste arvestud: 4 suurt muna, 500g riivitud porgandit, 3sl riisijahu – sellest kogusest saab 2-3 ahjuplaati (õhukesed biskviidid, et pärast oleks hea rulli keerata)
Kreem – vahusta vahukoor, lisa kodujuust ja toorjuust. Maitsesta roosa soola ja basiilikuga. Koguste vahekord oleneb konsistentsi soovist. USALDA OMA TUNNETUST! Lisa enda maitse järgi erinevaid ürte. Määri kreem porgandibiskviidile ning keera rulli. Lase rullil seista vähemalt 6h – mida kauem, seda parem.

Okkamaitseline pardirindKaramelliseeritud köögiviljad

Lõika sobivad köögiviljad meelepärasteks tükkideks ning woki pannil kokku, lisa roosat soola. Kui köögiviljad on veel parajalt krõmpsud, raputa suhkur sekka ning hoia pann tulel, kuni suhkul karamelliseerub. Kui teed suuremat kogust, siis võid köögiviljad eraldi wokkida ning suuremasse potti koondada. Sellisel juhul karamellista suurem kogus suhkrut eraldi pannil ning sega potis olevatele köögiviljadele peale.

Okkamaitseline pardirind

Blenderda kadakaoksa ladvad (liiga jäme vars ei ole hea!), kuuseokkad, oliiviõli, apelsini koor ja sellest pressitud mahl. Lisa roosat soola, pipart ja maitsepärased maitseaineid. Pane part 24h tehtud marinaadi. Pruunista ilma õlita pannil pardifilee 5 minutit ühelt ja 5 minutit teiselt poolt. Kalla pidevalt naha alt tulevat rasva pannilt ära (muidu jääb pardile ’paha’ maitse). Keera kõik fileed eraldi fooliumisse ning pane 10 minutiks 180 kraadisesse ahju. Serveeri otse ahjust! Garneeringuks lisa idusid.

SidrunipudingSidrunipuding

Vahusta munakollased tugevaks vahuks. Pressi sidrunist välja mahl ning segasisse juba paisutatud ning sulatatud zelatiin. Lisa ka riivitud sidrunikoor.  Sega munakollased sidrunimahlaga kokku ning pane ca 5 minutiks külmkappi. Vahusta munavalged ning vahukoor. Kõigepealt sega kokku munakollased ja vahukoor, hiljem lisa õrnalt segades juurde ka munavalge.  Otsi sobivad serveerimisnõud ning aseta nende põhja mõni hapu mari (nt. punane sõstar). Jaga saadud puding portsjoniteks ning aseta pooleks tunniks külmkappi.  Peale võib keeta apelsinist (vale)sukaadi, mis jääb tasakaalustama hapukamat pudingut. Maitse järgi saab pudingut pruuni suhkru või vahtrasiirupiga ka magusamaks teha.
Koguste arvestud: 2 muna, 1 sidrun, 100ml vahukoort, 2 zelatiinilehte (ca 2tl tavalist zelatiini)  

« »